Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte en lees hieronder onze nieuwsberichten.

A new netwerk voor onderwijshubs en broedplaatsen is born!

A new netwerk is born na een succesvolle online startbijeenkomst voor onderwijshubs en broedplaatsen: 'netwerk met lef en liefde voor onderwijs!'. We hebben kennis gemaakt met elkaar en elkaars landelijke initiatieven en verdiept wat ons beweegt, wat onze drijfveren zijn en welke vragen we aan elkaar hebben. Dit was een veelbelovende start!

Het LEF is weer open!

Het LEF is vanaf dinsdag 12 mei weer open voor kleine ontmoetingen en thuiswerkplek. Meld je aan via mail of belletje aan het LEF.

Radio LEF van start!

De Gemeente Leiden maakt vandaag bekend dat de subsidie voor Radio LEF (Leiden Educational Fieldlab) is toegekend.

OnderWIJStijd. De eerste 100 dagen…

Hoe zorgen we dat we alle ervaringen die we nu in het onderwijs opdoen vangen? Hoe zorgen we dat als we straks als jij als docent terug bent in de klas, de groep, het praktijklokaal of collegezaal dat je gebruik maakt van wat je geleerd hebt in deze periode?

Tools voor online les geven

Hoe vertaal je vakinhoudelijke lessen naar online onderwijs? Hoe maak je online lessen inspirerend en actief? Kijk en leer van het HOEBook van 2KnowHow

SDG Challenge

Dinsdag 11 februari 2020 vond de SDG Challenge: ‘Toekomst van…

Tools voor online overleg

Sinds begin deze week werken we massaal vanuit huis. We proberen het onderwijs en werk zo veel mogelijk door te laten gaan en zoeken naar nieuwe structuren en een nieuw dagritme. De situatie waarin we verkeren doet een enorm beroep op onze onderlinge samenwerking en creativiteit. Wij delen graag het HOEBOOK voor online vergaderen van onze partner 2KNowHow

On(der)wijs Bedankt Festival

We hebben veel waardering voor alle (toekomstige) onderwijshelden! Daarom organiseren wij, ook als afsluiter van dit studiejaar, het 'On(der)wijs bedankt festival op woensdag 1 juli van 16.00-18.30 uur.

Start je dag met yoga

Deze tijd vraagt om andere energie en inzet. Daarom biedt het LEF je toegang tot de yoga les van Hogeschool Leiden docent Nanja.

LEF gesloten ivm Coronavirus t/m 1 juni

Het LEF is ivm Coronavirus tot nader order, in ieder geval tot en met maandag 6 april gesloten. Dit betekent dat alle ontmoetingen t/m maandag 6 april helaas niet doorgaan en het niet mogelijk is om een ruimte te gebruiken in het LEF. We zijn wel online en telefonisch bereikbaar.

Radio LEF

Radio LEF versterkt de onderwijsinnovatie door de opbrengsten en ontwikkelingen binnen de huidige Leidse innovaties uit te zenden. Luister hier onze eerste uitzending over het onderzoek van leerlingen naar het huidige onderwijssysteem.

Uitdagingen kunnen we alleen aangaan door samen te werken

Een broedplaats waar onderwijsprofessionals met passie en een actieve rol binnen het onderwijs samen kunnen innoveren en onderzoeken. Sinds 2018 heeft Leiden zo’n plek midden in de stad: het Leiden Education Fieldlab, oftewel het LEF. ‘Je zult bij ons niets vinden dat alleen maar voor po is of voor mbo.’

Wist je dat?

R&S de Schoolinrichter heeft ons pop-up lokaal ingericht. Een klein familiebedrijf uit het oosten van het land met hart voor duurzaamheid en onderwijs.

Nagenieten van het LEF festival

Wat een energie, ruimte en sprankeling in het LEF op 20 november tijdens de opening van het LEF met het LEF festival.

Blog over het LEF: Even uitrollen… Of is het toch niet zo simpel?

Blog Ruimtehouders: 'Kun je het LEF ergens anders uitrollen? Vast. Ik gun de mensen uit elke stad die het mogelijk gaan maken hun eigen unieke creatief proces. De kracht die daaruit ontstaat maakt onderdeel van het succes'.

Podcast Meesterwerk bij LEF festival

Het breken van Paradigma's. Beluister de live podcast van Meesterwerk die opgenomen is tijdens het LEF-festival.

Leidse onderwijs werkt samen aan nog meer kwaliteit!

Het Leidse onderwijs heeft afspraken gemaakt om gezamenlijk de kwaliteit van het onderwijs voor kinderen en jongeren te vergroten. De Leidse Educatieve Agenda 2019-2023 en werd op 20 november door de gemeente en onderwijsbesturen ondertekend in het LEF tijdens het LEF festival.

Vonkactiviteit Live Science in Naturalis verplaatst!

De vonkactiviteit 'Live Science in Naturalis' wordt verplaats. Hij was gepland op woensdag 31 oktober, maar wordt nu verplaatst naar een woensdagmiddag in dit najaar. We verwachten binnenkort de nieuwe datum bekend te maken.

Podcast Meesterwerk bij Nacht van de Leraar 2019

Beluister de eerste live podcast die tijdens de Nacht van de Leraar is opgenomen.

Energie tijdens de Nacht van de Leraar 2019!

Dat was het thema van de Nacht van de Leraar 2019. Ben jij er de volgende keer bij?

Laten we samen vonken! Sneak peek het LEF

Op 25 september was de eerste aftrap van het LEF: de sneak peek. De tijd om te spieken, ruiken, voelen en vonken in het LEF en vooral om mensen te ontmoeten.

Hoe het LEF bijdraagt aan onderwijsvernieuwing

Het Leiden Education Fieldlab, zoals het LEF in niet-afgekorte vorm heet, startte in 2018.

Vonkactiviteit Game-Based Learning

Op woensdag 15 mei heeft het LEF de vonksessie Gamebased Learning georganiseerd. De sessie stond in het teken van zelf ervaren door zelf te spelen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en abonneer je op onze nieuwsbrief.

Gepubliceerde nieuwsbrieven