Terugblik Nacht van de Leraar 2022

Iedereen anders – laat je eigenheid zien!

Thema Nacht de Leraar: Iedereen Anders

Dit jaar waren we te gast op PLNT centre for innovation and entrepreneurship voor Nacht van de leraar op 5 oktober 2022.

In deze 7e editie van de Nacht van de Leraar stonden we met het thema ‘Iedereen anders’ stil bij wat onderwijs in de Leidse regio uniek en krachtig maakt.

We zijn trots op de diversiteit binnen Leiden: van voorschool tot universiteit, maar ook is Leiden het kloppende hart van cultuur en historie. De verbindingen die zijn ontstaan in de afgelopen periode laten de kracht en de noodzaak van de samenwerking zien tussen verschillende sectoren en organisaties. En natuurlijk gunden we onze bezoekers ook een avond vol humor en ontspanning. Kortom: in Leiden hebben we alles in huis voor een rijke en plezierige leeromgeving, en dat was duidelijk zichtbaar!

Blader door de foto’s om de sfeer te proeven van deze jaarlijkse ontmoeting, ontdek de verschillende partners door de downloads en links onder aan de pagina te bekijken en zet alvast 5 oktober 2023 in je agenda.

Noteer alvast in je agenda!
#NvdL2023

  • donderdag 5 oktober 2023

Wil je volgend jaar bijdragen aan de Nacht van de Leraar, zorg dan dat je je aanmeldt voor de nieuwsbrief! Hierin verschijnt de uitnodigingen voor nieuwe bijdragen.

Wil je de vorige edities van Nacht van de Leraar nog eens terugzien?

©Foto’s: Frank Hoyinck

Video

Onderwijs in de Leidse regio

Dit platform geeft inzicht in de ontwikkelingen in en rond het onderwijs in de Leidse regio. Het gaat om praktijkervaringen VAN educatieteams en aanbod VOOR educatieteams en hun leerlingen. ‌‌Zo vindt eenieder op het juiste moment de juiste informatie, inspiratie en collega’s en werken we slim samen in en aan de rijke Leidse leeromgeving.‌‌‌‌

European City of Science

Als onderdeel van Leiden European City of Science 2022 nam Nacht van de Leraar deel aan het radioprogramma Radio Weetlust van Radio Sleutelstad. Luister terug wat Morsal Toghyan en Mari Bouwmans-Stikvoort zien als de kracht van divers onderwijs!

Download sessies

Designing Your Life-methode

Bekijk de TED-talk

Wil je meer weten over het toepassen van de Designing Your Life-methode? Neem contact op met Bram Hoonhout.

Laag voor laag: verbinden vanuit Diversiteit

Prikkelprofiel

Agile Experience!

Whole Child Development

Lees hier een kort overzicht van de achtergrond, uitgangspunten en werkwijze van het WCD programma.

Hoe divers is jouw onderwijs?

Debat & DNA