Nacht van de Leraar 2020

Onderwijs in Vuur en Vlam! Nu kunnen wij het verschil maken! Wij zijn cruciaal. Karl Raats gaat je vertellen wat je eigenlijk al lang wist. En hij nodigt je uit om te doen wat je altijd al moest doen. Ervaar, geniet en ga de uitdaging aan. Proberen op zich heeft 100 % slaagkans!

Luister hieronder naar het online cadeautje of open in Spotify.

Voor de Nacht van de Leraar gingen we op zoek naar ware romantiek in het onderwijs…
Luister hieronder naar de vlammende liefdes:
Poster liefdesminuutjes
  • 6 oktober 2021
  • Nacht van de Leraar
  • 16.30-21.00 uur

Even terugkijken

In 2016 initieerde het ICLON, de lerarenopleiding van Universiteit Leiden, voor het eerst de Nacht van de Leraar met als thema ‘best practices’ in het onderwijs. Vervolgens werd de Nacht getrokken door Hogeschool Leiden in samenwerking met partners van Kennisstad Leiden.

In 2017 had de Nacht thema ‘de kracht van de leraar’ waarin de leraar van de toekomst, de autonome leraar en de informele leraar centraal stond. In 2018 was het thema ‘ruimte en tijd’ en wat dat betekent in de eigen onderwijspraktijk. Ruimte en tijd maakt energie vrij en daarmee was het thema van 2019 ‘Onderwijs geeft Energie!’ een mooi vervolg.

Misschien kunnen we wel zeggen dat de Nacht van de Leraar de wieg van de samenwerkingsgeboorte was tussen onderwijs- en kennisinstellingen, musea en ondernemers in Leiden. Deze samenwerking is geïntensiveerd in het LEF (Leiden Education Fieldlab). Het LEF vertegenwoordigt al haar partners en organiseert sinds 2019 de Nacht van de Leraar.