Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Leren anders organiseren

31 maart om 14:00 - 15:15

In samenwerking met Marius Berendse van Slim Fit Onderwijs organiseren we de online workshop Leren anders organiseren. Een cadeautje van de Nacht van de Leraar 2020.

Hoe kun je passend onderwijs bieden en voldoende differentiëren in een traditionele jaarklas? Hoe ga je om met het lerarentekort? Hoe ben je als leraar in een minder geïsoleerde positie? En vooral, welke stappen kan je al zetten?
De sterk veranderende samenleving lijkt te vragen om een andere inrichting van het onderwijs. Diverse scholen kiezen er daarom voor om hun organisatie te ontschotten: de jaarklassen maken plaats voor grotere eenheden. Leerlingen leren binnen deze unit in wisselende samenstellingen en groeien er in hun zelfstandigheid. Een team van onderwijskrachten is samen verantwoordelijk voor de ontwikkeling van alle kinderen.

In deze workshop ervaar je dat er een realistisch alternatief is voor het organiseren in jaarklassen. Veel scholen hebben die stap al gezet en deze workshop biedt aanknopingspunten om te bewegen naar een flexibele onderwijsorganisatie.

Klik hier om je aan te melden.

Marius Berendse is adviseur en coach van besturen, leidinggevenden en teams die werken aan onderwijsvernieuwing. Hij is in de rol van kennisdeler (mede) oprichter en secretaris van de VTG (Verenigde TOM Groep) en Education Warehouse.

Gegevens

Datum:
31 maart
Tijd:
14:00 - 15:15
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

Online

Gegevens

Datum:
31 maart
Tijd:
14:00 - 15:15
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

Online