Vonkactiviteit Live Science in Naturalis verplaatst!

De vonkactiviteit ‘Live Science in Naturalis’ wordt verplaats. Hij was gepland op woensdag 31 oktober, maar wordt nu verplaatst naar een woensdagmiddag in dit voorjaar. We verwachten binnenkort de nieuwe datum bekend te maken.

Lees hier meer over de toekomstige vonkactiviteit!

Vonkactiviteit in LiveScience@Naturalis

Het LEF organiseert in samenwerking met Naturalis Biodiversity Center een vonkactiviteit op (nog nader te bepalen).

Hoe gebruiken we LiveScience in Naturalis voor en met het onderwijs?

Naturalis is net weer open met een fonkelnieuw museum. Eén zaal is zelfs vóór de ingang van het museum te vinden: LiveScience. LiveScience is de etalage van het onderzoeksinstituut van Naturalis. Onderzoekers en collectiemedewerkers doen daar live hun werk, bijvoorbeeld het Dinolab en preparaties. Iedereen kan op elk moment (gratis) binnenlopen om vragen te stellen, zelf te onderzoeken of mee te doen met de activiteiten. Lees hier meer over de zaal.

Naturalis is aan het onderzoeken hoe deze zaal gebruikt kan worden in en met het onderwijs. Als Leidse scholen willen we jullie de kans geven om mee te denken over mogelijke nieuwe programma’s in deze zaal. Wat sluit aan bij jullie dagelijkse onderwijspraktijk en bij de interesse van jullie leerlingen?

De vonkactiviteit is op (nog nader te bepalen van 15.30 tot 17.00 u). Heel graag nodigen we jullie uit om dan mee te komen brainstormen.

Eerdere start

Wil je het museum of alvast rondkijken in LiveScience bezoeken, dan ben van harte welkom om eerder te komen. Om 15.00 u is in LiveScience het programma Naturalis Nu en tot 14.00 u wordt er live een dier geprepareerd. Tussen 14.00 u en 16.00 u is Natuur op spreekuur – je kunt dan je eigen vondsten meenemen en laten prepareren.