Vanwege het grote succes hebben we nieuwe boekjes 10-stappenplan ‘Aanbod voor het jonge kind met een ontwikkelingsvoorsprong’ gemaakt. Dit 10-stappenplan helpt je om het aanbod voor kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong vorm te geven op de peuter- of kleutergroep. Daarnaast is er een nieuwe poster van het schematische 10-stappenplan waarop je de acties kunt noteren die je tot uitvoering wilt brengen.

Het 10-stappenplan
In het boekje het 10-stappenplan ‘Aanbod voor het jonge kind met een ontwikkelingsvoorsprong’ is per stap beschreven wat je als kinderopvangorganisatie of school kan doen rondom het werken met peuters en kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong.  Het handige van het 10-stappenplan is dat je de stappen in willekeurige volgorde kunt doen. Zo kan een organisatie aan de slag met bijvoorbeeld beleid of draagvlak en een pedagogisch medewerker of leerkracht kan aan de slag met bijvoorbeeld de stap signalering of aanbod en instructie.

De nieuwe boekjes
In de nieuwe boekjes (2e druk) vind je extra informatie bij de stap: Aanbod en instructie. Ook staan er meer nieuwe ervaringen in de gekleurde blokjes en meer  links naar sites met informatie over signalering.

Poster 10-stappenplan
Om binnen jouw organisatie gezamenlijk aan de slag te gaan met aanbod voor het jonge kind met een ontwikkelingsvoorsprong is er een poster gemaakt waarop je per stap kunt aangeven wat jullie gezamenlijk gaan doen in jullie organisatie. Dit is een handig hulpmiddel om met elkaar de acties concreet te maken. We willen jullie vragen om ons een foto toe te sturen van het moment waarop jullie de poster aan het invullen zijn. Natuurlijk zijn ook al jullie vragen welkom!

Heb jij interesse?
De boekjes en posters zijn af te halen bij Het LEF, stationsweg 107.
Stuur vooraf even een mail naar info@hetlef.nl en wij leggen de boekjes en posters voor je klaar.

Vooraankondiging:
Op woensdag 20 september geven we een workshop waarin we praktisch aan de slag gaan met de stap signaleren. Wil je dit niet missen? Zet hem alvast in je agenda! Meer informatie volgt na de zomervakantie. Als je er al zeker van bent dat je er bij wilt zijn, meld je hier dan alvast aan. De workshop zal gegeven worden bij Het LEF, Stationsplein 107 in Leiden.