Sessie platform Onderwijs in de Leidse regio: een terugblik

Sessie platform Onderwijs in de Leidse regio: een terugblik

Sinds september 2021 is het platform ‘Onderwijs in de Leidse Regio‘ actief. Hoe en waarom is dit platform precies ontstaan, hoe werkt het precies en welke kansen biedt dit platform voor organisaties in de Leidse regio? Deze vragen kwamen aan bod in de online sessie die het LEF, in samenwerking met Education Warehouse en de gemeente Leiden, verzorgde op dinsdag 25 januari 2022.

Vanuit de LEA (Lokaal Educatieve Agenda) is het platform ‘Onderwijs in de Leidse regio‘ gestart om al het mooie aanbod in de Leidse regio overzichtelijk te maken voor alle Leidse onderwijsprofessionals. Een belangrijke vraag die tijdens de sessie centraal stond voor de borging van dit platform was ten eerste hoe we samen met de Leidse regio het platform kunnen blijven verversen en input kunnen blijven geven, maar ook hoe het platform in de organisaties een duurzame plek krijgt. Hier hebben we met de aanwezigen over kunnen sparren en ook waardevolle input voor kunnen ophalen om weer een vervolgslag te maken.

Vragen rondom het betrekken van medewerkers en het maken van een activatie-slag, kwamen het meest naar voren. Om organisaties hierin te helpen zijn de slides terug te vinden die we hebben behandeld. We werken momenteel nog hard aan een filmpje waarin alles nogmaals helder wordt uitgelegd, zodat de slides en dit filmpje gedeeld kunnen worden met schoolleiders, leraren en medewerkers. Zodra het filmpje af is, zal deze ook te vinden zijn op de website van het LEF.

We hopen dat we op deze manier met elkaar het mooie aanbod vanuit Leiden Kennisstad kunnen blijven verrijken en delen op het platform!

Slides sessie Onderwijs in de Leidse regio_25jan.2022