Letterlijk Leiden

Het LEF is partner van Letterlijk Leiden.

Het LEF levert bijdrage aan het onderwijsinhoudelijk deel van het programma van het eerste literatuur festival in Leiden. Romy Hijman werkt per 1 april als onderwijsinnovator vanuit het LEF voor Letterlijk Leiden. Hier stelt Romy zich voor.

 

Ik ben Romy Hijman. Ik ben net 32 geworden en nieuw in Leiden; ik woon er pas vanaf mei 2020. In rap tempo ben ik de stad aan het ontdekken! Helaas is de stad wat meer gesloten sinds wij hier wonen maar hopelijk kan ik in de komende tijd ook de terrassen en horeca gaan ontdekken.

Wat een mooie plek om te komen wonen. Werken in Leiden hoort daar natuurlijk bij. Voorheen heb ik gewerkt als projectmanager. Deze vaardigheden kan ik mooi toepassen in mijn nieuwe functie.

 

Sind 1 april houd ik mij bezig met de voorbereidingen voor Letterlijk Leiden. Initiatieven die vanuit de stad komen, bundel ik en daar maken we samen een mooi programma van.

De maanden november en december staan in het teken van taal en letterkunde. Om op een creatieve manier dit thema onder de aandacht te brengen bij een stadsbrede doelgroep is mij op het lijf geschreven. Naast mijn werk voor Letterlijk Leiden organiseer ik stadswandelingen en speurtochten. Op die manier leer ik de stad steeds beter kennen.

Ik heb heel veel zin in de komende maanden om aan de slag te gaan voor het LEF en Letterlijk Leiden.