Het LEF is fysiek gesloten van 15 december tot en met 9 februari 2021. We blijven online met lef en liefde voor het onderwijs werken.

Hoe voel jij je nu dat we weer een lockdown ingaan? In maart werd het plotseling stil. Heftig, en toch voor veel mensen ook een soort van verademing; er kwam opeens ruimte. Ruimte om te reflecteren en te bezinnen op het leven: je persoonlijke en professionele leven.

Het LEF kwam aan de behoefte tegemoet met het programma OnderWIJStijd waarin we onderwijsprofessionals tools gaven om hun ervaringen te vangen, zodat die waardevolle inzichten voor de eigen onderwijspraktijk niet verloren zouden gaan. Na de zomer gingen we weer met volle moed aan de slag. Covid19 kabbelde tussen alle dagelijkse zaken door, maar overspoelde ons niet meer. Tot nu.

Nu zet het ons weer op stil. In een periode waarin we elkaar normaal gesproken opzoeken, worden we op onszelf teruggeworpen. Voor de een moeilijker dan voor de ander. Hoe is dat voor jou? Ervaar je ruimte en opluchting, omdat je eindelijk ‘nee’ kan zeggen tegen die familie? Voelen de donkere dagen licht? Of maak je je zorgen om naasten, studenten, leerlingen? Het persoonlijke contact wat je weer gaat missen? Voelen de korte dagen lang? Misschien ben je gewoon toe aan een vakantie en is het enige waaraan je denkt rust.

Wat het ook is, hopelijk kun je het er laten zijn. Onderzoek het, omarm het of laat het los. Doe wat nodig is om goed voor jezelf te zorgen. Geef betekenis, wees van betekenis. We wensen dat je je verbonden mag blijven voelen en dat je de meest waardevolle, intieme feestdagen ooit mag beleven. Het worden in ieder geval bijzondere dagen, dagen die je niet snel zult vergeten.

Hopelijk tot gezond en snel in 2021.