Studenten werken mee aan visie bezoekerseconomie

Visie Bezoekerseconomie

Leiden ontvangt allerlei verschillende bezoekers in de binnenstad: eigen inwoners, dagjesmensen, vakantiegangers, congresbezoekers en inwoners uit de regio. Bezoekers zijn erg belangrijk voor de stad. Dankzij hen hebben veel mensen een baan en zijn er voldoende klanten voor de winkels, de markt en onze musea. Tegelijkertijd is de stad ook een plek om te wonen en kan een toename van bezoekers overlast met zich meebrengen.

De gemeente gaat de komende weken in gesprek met de stad om op basis daarvan beleid op te stellen. Voor het opstellen van de visie bezoekerseconomie zijn maar liefst 5 stagiaires betrokken. Zij werken mee of doen hun afstudeeronderzoek op een deelonderwerp van de visie. Zo kan Leids talent een bijdrage leveren aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken

Hoe kan de bezoekerseconomie een positieve bijdrage leveren aan het algemene welzijn van de Leidenaar? Om daar achter te komen wordt er op 21 april een digitaal stadsgesprek is georganiseerd. Meld je aan via het formulier op doemee.leiden.nl.

Meer informatie

Meer informatie is te lezen in de nieuwsbrief van Leiden Kennisstad.